De wijnbouw in Marokko gaat heel ver terug, zelfs nog tot voor de tijd van de Romeinen. Door het alcoholverbod in de koran maakten wijndruiven plaats voor tafeldruiven. Lees meer…
20 juni 2015
WIJNBOUW IN MAROKKO
De wijnbouw in Marokko gaat heel ver terug, zelfs nog tot voor de tijd van de Romeinen. Door het alcoholverbod in de koran maakten wijndruiven plaats voor tafeldruiven. De vele Fransen die zich hier voor de Eerste Wereldoorlog vestigden, plantten weer wat wijnstokken terug. Ze gebruikten de wijn vooral om Franse wijnen te versterken. Van de 80.000 hectaren wijnbouw zijn er tegenwoordig ongeveer 12.000 over. De Marokkaanse wijn heeft van alle Noord-Afrikaanse landen die wijn produceren de hoogste kwaliteit. De beste wijnbouwgebieden liggen in de regio Fes-Meknes. De wijngaarden liggen er hoog, gemiddeld op 500 meter. Daardoor hebben de druiven weinig te vrezen van de loeihete woestijnwinden en profiteren ze van de afkoeling ’s nachts. Het overgrote deel van de aangeplante druiven is van Franse afkomst, vooral voor rode wijn. Marokko kent een kwaliteitssysteem dat gebaseerd is op het Franse AOC-systeem. Kijk eens op de wijnkaart van Habibi voor onze lekkere wijnen en high wine!