Geen categorie

Ras el hanout

By 3 augustus 2015 No Comments

Ras el hanout is een Marokkaans kruidenmengsel van twintig of meer specerijen. Soortgelijke kruidenmengsels worden ook gebruikt in Algerije, Tunesië en andere landen in Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Ras el hanout betekent letterlijk ‘het beste van de winkel’. Lees meer…

3 augustus 2015

RAS EL HANOUT

Ras el hanout is een Marokkaans kruidenmengsel van twintig of meer specerijen. Soortgelijke kruidenmengsels worden ook gebruikt in Algerije, Tunesië en andere landen in Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Ras el hanout betekent letterlijk ‘het beste van de winkel’. Het is het ‘hoofdkruid’ van de winkel, dat wil zeggen het belangrijkste en beste dat de handelaar te bieden heeft. Ras el hanout is een populaire Marokkaanse specerijenmelange die in geheel Noord-Afrika wordt gebruikt en warm en intens van smaak is. Heerlijk voor tajines, bij wild, lamsvlees, kip, couscous en rijstgerechten. Het mengsel bestaat uit minstens 12 ingrediënten maar soms worden er wel vijftig in verwerkt. Welke kruiden en in welke hoeveelheid deze worden gebruikt is onder de kruideniers een zorgvuldig bewaard geheim.

Wat zit er in Ras el hanout?
Ingrediënten die onder andere worden gebruikt zijn: kurkuma, kaneel, gember, anijs, peper, chili’s, laos, piment, foelie, nootmuskaat, kruidnagel, kardemom. Je kunt zelf een mengsel maken met diverse kruiden en een vijzel. Makkelijker is dit kruidenmengsel in een Marokkaanse of kookspeciaalzaak te kopen (tegenwoordig is het op veel plekken verkrijgbaar). Je zult verrast zijn hoe vaak je dit mengsel gaat gebruiken! Bij Habibi gebruiken we het ook veel voor onze gerechten.