Geen categorie

Arabische keuken en gezondheid

By 3 juli 2015 No Comments

De Arabische keuken is een zeer gezonde keuken om meerdere redenen. Lees meer…

3 juli 2015

ARABISCHE KEUKEN EN GEZONDHEID

De Arabische keuken is een zeer gezonde keuken om de volgende redenen:

  • Voor het bereiden van eten in een Tajine heb je geen of nauwelijks vet nodig.
  • De Arabische keuken gebruikt veel amandelen: noten zijn gezond en één van de gezondste noten is de amandel. Ze zijn rijk aan vitamines en mineralen en zijn goed voor het hart, de hersenen en je spijsvertering.
  • Dadels zijn een begrip in de Arabische keuken: gedroogde dadels bevatten veel goede voedingsstoffen, zoals: kalium, magnesium en vitamine B6. Daarnaast bevatten dadels veel vezels, vitamine C, ijzer, koper en calcium. En de tannines in een dadel werken zelfs ontstekingsremmend.
  • In de Arabische keuken domineert naast vlees en vis ook juist veel gezonde groente!
  • Veelgebruikte kruiden als kurkuma, koriander, gember, saffraan en kaneel hebben een geneeskrachtige werking.
  • Het gebruik van peulvruchten als kikkererwten en linzen in de Arabische keuken (denk aan linzensoep en hummus) is heel gezond. Laag in het vet en koolhydraten maar juist veel eiwitten, ijzer en vitamine B. Een uitstekende vleesvervanger.
  • Honing is misschien wel de gezondste zoetmaker die we kennen. Het is veel gezonder dan suiker. Je kunt honing gebruiken om vrijwel elk gerecht mee te zoeten. En honing wordt veelvuldig toegepast in de Arabische keuken!

Je kunt dus naar hartenlust genieten van alles wat de Arabische keuken te bieden heeft! Ook voor vegetariërs of mensen die liever wat minder vlees en/of vis eten, maar ook voor mensen met een gluten- of koemelkallergie, is de Arabische keuken zeer gevarieerd en geschikt.